International!

woensdag 9 juli 2014

One Direction @Amsterdam Arena. It was the best show ever!

Hallo!

Na 249 nachtjes aftellen, was dan eindelijk dinsdag 24 juni 2014 het concert van One Direction in Amsterdam! In de Arena (Jammer, wij hoopten op de Euroborg) De deuren gaan open om half vijf, dus logisch dat wij er al om half twee waren. Zonder WC. Met honger. Zonder liefde. Stiekem heb ik nog wat promo gedaan voor Teenz4You en dan ineens vliegt de tijd! Als iemand meent de boys van 5 Seconds Of Summer te zien beweegt de menigte zich snel en met een kracht van 4000PK richting de Amsterdam Arena.






Tegen half 6 is het zover en zijn ook wij bij de laatste controle poortjes aangekomen. Alle tassen worden gecontroleerd op drinken, en nadat alles wat geen water was weggegooid mogen we het stadion in. We zijn binnen!

(Het eerste wat opvalt als we binnenkomen is het mega-gigantische-super-vette-grote-podium! Op foto's leek het al best groot, maar toen we er voor stonden was het nog groter. En wat er ook voor zorgde dat het podium super groot leek, was dat we bijna vooraan stonden! Ik denk dat er nog zo'n 6 a 7 rijen voor ons stonden.

Om 6 uur begon het al. Overal om ons heen hoorden we gegil en geschreeuw. De grote schermen aan de zijkanten van het podium waren aangezet, hierop werden videoclips afgespeeld van o.a. Olly murs, Little Mix en natuurlijk 5 Seconds of Summer. Je kon merken dat de stemming er al goed in zat, want elke keer dat 5 Seconds of Summer in beeld kwam had je het gevoel dat je doof werd. Overal gegil!
Volledig in stijl met 'Don't stop' het drumstel van Ashton



Na een uur lang meegezongen te hebben en sound-checkers op het podium benoemd hebben tot 'Henk', 'Dave' of een andere bijpassende naam, zagen we wat beweging achter het podium. Was het dan eindelijk zover? Jaaa!! Het was tijd voor de boys van 5 Seconds of Summer!
Het drumstel van Ashton werd onthuld en daar kwam Ashton zelf ook op het podim. Niet lang daarna kwamen ook Michael, Luke en Calum op het podium en kon het feest beginnen.





"It's kinda tight" maar het staat je goed ;)
5 Seconds of Summer ging helemaal los en na enkele nummers gespeeld te hebben, waaronder "Don't stop" (hun laatste hit) was het tijd voor een korte speech. Na een slechte grap van Michael (Amsterrrrr...... Dayummm!) vond Luke dat het tijd werd dat zij ook iets oranje aan deden. Hij vroeg of er iets oranje op het podium gegooid kon worden, zodat zij ook in beter in de Arena pasten. En ja hoor, natuurlijk wordt er meteen gehoor gegeven aan dit verzoek en ligt het podium binnen de kortste keren vol met oranje spullen. Luke heeft het voor het kiezen. En wat kiest hij? Precies, een oranje onderbroek, vol met twitternamen! Luke geeft hem door aan Ashton die hem vol trots op z'n hoofd zet.

Na dit korte intermezzo gaat het feest verder en na nog enkele nummers (waaronder Amnesia, I love that song! <3) zit het er al weer op en is het podium weer leeg. Het wachten op One Direction kan beginnen!

Na zo'n 3 kwartier gewacht te hebben kwam er eindlijk b









donderdag 3 juli 2014

Vakantie crush?!

het is zomervakantie!! Lekker in de zon zitten in je tuin of aan het zwembad. Of misschien ga je naar het buitenland!  Dan lig je daar lekker aan zee (of waar dan ook), en plotseling verschijnt er een super hunk! Wauw, zijn ogen en zijn lach. ❤ He is just perfect! Maar vind hij jou ook leuk?? That's the big question. En je komt er maar op één manier achter..... je zal een gesprek moeten beginnen, maar hoe kun je dat nou het beste doen. Grote kans dat hij geen Nederlands spreekt. Shit, Engels dan?? Of Frans, Duits misschien?? Op school lukt het zelfs niet dus wat moet je doen?  Als eerste is het handig om te weten welke taal hij spreekt, dus.... afluisteren is een optie. Dat moet je natuurlijk niet te opvallend doen. Het handigst is om als hij bijvoorbeeld met een vriend aan het praten is gewoon nonchalant langs lopen en hopen dat je wat opvangt. Okee, okee dit gaat de goede kant op, maar hoe moet je een gesprek met hem beginnen? Ik heb een paar zinnetjes in verschillende talen voor je die je kan gebruiken.

Hoe zeg je: Hoi, hoe gaat het? In het:

Engels: Hi, how are you?
Frans: Bonjour, ça va?
Spaans: Hola, ¿cómo estás?
Duits: Hallo, wie geht es?


Yess nu kun je iemand begroeten.... maar wat als hij dat nu aan jou vraagt hoe antwoord je dan?

Hoe zeg je: Het gaat goed dankje. In het:

Engels: I am fine thanks.
Frans: Ça va bien merci.
Spaans: Que van bien, gracias.
Duits: Es geht gut, danke.

Het is ook handig om te weten hoe je iemand mee vraagt om te zwemmen.

Engels: Would you like to swim with me.
Frans: Voudrais-vous nager avec moi?
Spaans: Qué quieres nadar conmigo?
Duits: Kommst du mit mir Schwimmen?

Hopelijk heb je hier iets aan tijdens je über leuke vakantie. Het zijn maar een paar zinnen, maar als je eenmaal een "klik" met iemand hebt vind je zelf wel een manier om te communiceren. 

Enjoy your holidays!


~ Sanne (Teenz4You) ~





Holiday blog!

Hallo!

Het is eindelijk zomervakantie en voor veel van jullie betekent dat alleen maar chillen in je tuin of op het strand. Voor mij betekent het uren in de Camper onderweg naar weet ik veel waar in Frankrijk! En omdat ik niet weet waar ik uitkom kan ik niet beloven dat er dagelijks een blogje van mij online komt maar als ik vette dingen tegenkom ga ik dat sowieso niet voor jullie geheim houden. :D Wij vinden het ook heel leuk om jullie vakantieverhalen te horen. Dus ga jij naar een supervette beachclub in Zuid-Spanje of ga je backpacken in de bergen van Scandinavie? Laat het ons weten en wie weet plaatsen we jou vakantie avontuur op de blog! :) Stuur een mailtje met jou avontuur/blunder/vakantielover naar teenz4you@outlook.com of tweet naar @Teenz4You of met #Teenz4You .

Voor nu ga ik verder met het inpakken van mijn kleding enzo. Ik wens jullie allemaal een hele fijne vakantie!

Cya!

<3 Margot