International!

maandag 19 mei 2014

Kraantje Pappie: "Ik vind mezelf best succesvol!"

Als ik zeg 050 zeggen jullie: !!!!! Dit is een veelgehoorde kreet tijdens het optreden van Kraantje Pappie op het bevrijdingsfestival in Groningen. Voor wie deze gast nog niet kent: Hij is de man achter een eigen kledinglijn, twee albums, en.... het nummer FEESTTENT! Teenz4You interviewde hem. Toen het regende. Kei-hard regende.

Waar komt je liefde voor Groningen vandaan?
Ik heb het grootste deel van mijn leven in Groningen gewoond. Vanaf mijn middelbare schooltijd, en dat is best wel een belangrijke tijd.

Als je een stoel zou zijn, wie mag er dan op je zitten en wie niet?
Euhhhm, dat is simpel, mannen niet en vrouwen wel. Ja, vrouwen mogen wel op me zitten.

Wat wil je over tien jaar hebben bereikt in de muziek?
Dat ik nog steeds met veel plezier elke dag de studio inga en dat mensen nog steeds naar mijn muziek luisteren. Ik heb niet echt een doel als in een plek waar ik graag wil optreden.

Waar komt de naam Kraantje Pappie vandaan?
Mijn naam komt van euuh, een snijplank. Een Noorse snijplank. Het handige is: De meeste snijplanken zijn plat, maar deze niet. En dat is heel handig wanneer je kip gaat snijden.

 Heb je laatst iets gedaan waar je nu spijt van hebt?
Nee. Ik heb nooit ergens spijt van, het zijn allemaal leermomenten. Ik ben op de middelbare school van atheneum naar mavo gegaan, maar of ik daar spijt van heb? Misschien heb ik spijt vaan dat ik nu popcorn zit te eten.


Als je geen rapper zou zijn, welk beroep zou je dan nu doen?
Leraar of in de porno. Niet omdat ik het kan hoor, maar ik vind het gewoon een interresant beroep. Ik kijk het zelf niet, ik vind het smerig. Ik vind het gewoon een interessant beroep.

Als je op een eiland zou zitten zonder eten maar met BN’ers, wie zou je als eerste eten en waarom?
Frans Duits, of Robert Kranenborg. Ik vind hem niet erg sympathiek overkomen, maar dat is op tv, misschien is het wel een hele aardige vent in het echt.

Wat zou je nooit doen voor €1.000.000,- ?
10 miljoen euro inruilen.

Wat betekenen jou tattoos voor je? 
Ik weet niet, ik vind het een mooie vorm van kunst. Het laat je terugdenken aan een bepaalde periode.  Ik wil later als opaatje aan mijn kleinkinderen de verhalen achter een tatoeage  kunnen vertellen. Of ik spijt heb van een van m'n tatoos?  Nee er is niet éénwaar ik spijt van heb.

Wat staat er nog op je to-do lijst?
Euuhm, nou, best wel veel. Zorgen dat mijn label goed blijft lopen, veel optreden en een goed album maken, een boek schrijven, de mensen om me heen gelukkig maken. Er staan geen hele gekke dingen op mijn to-do list.

Vind je jezelf succesvol? 
Ik weet niet, ik denk dat ik wel succesvol ben, gewoon omdat ik elke dag met plezier kan opstaan en kan doen wat ik leuk vind.

Is er iemand die je graag achter het behang wil plakken? 
Nee, ik ben niet zo haatdragend. Dan zit ik in mijn huis met die persoon achter mijn behang.

Met wie wil je graag een keertje samenwerken?
John de Mol of Van den Ende. Ik en mijn 5000 vrienden vond ik een heel tof programma, dat zou ik wel willen maken. Of iets als 3 op reis. Verder mist Nederland een goede talkshow, die zou ik ook wel willen maken.

Wat zou je veranderen aan gisteren? 
Toevallig heb ik gisteren de clipshoot van "Mijn Nacht" gehad, en wegens tijdgebrek konden we één shot niet opnemen. Dat shot zou ik graag alsnog willen opnemen.

Wat vond je van het bevrijdingsfestival in Groningen.
Tof! Het was lekker druk.

Is er nog iets wat je tegen je fans wil zeggen?
Nou, ik vind het een enorme eer dat mensen naar mijn muziek luisteren en ik hoop dat ze dat blijven doen! En neem een kijkje op bankpioniers.nl, mijn eigen platenlabel, met dat label wil ik graag muziek van mijn vrienden gaan produceren.
































<3 Teenz4You

Like? Tweet de link met #Teenz4You, dat vinden wij dan weer leuk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten