International!

maandag 19 augustus 2013

Column; Back to School

Hebben jullie dat ook? Dat je na vier weken vakantie toch wel een heel klein beetje zin hebt in het nieuwe schooljaar. Dat je ernaar uitkijkt om al je vrienden weer te zien en je niet de hele dag hoeft te vervelen. Maar vooral: je mag ein-de-lijk al je nieuwe schoolspulletjes gebruiken! Je hebt al lang genoeg tegen je maagdelijk lege agenda aangekeken en je ongeslepen potloden ruiken nog naar hout en niet naar chemische penneninkt gemixt met oude gummetjes.

De eerste schooldag breekt aan, je stapt over de drempel met je lege schooltas. Je wandelt door de gang onderweg naar de plek waar je je verse boeken moet gaan ophalen. Tijdens de tocht door de gang zie je allemaal bekende gezichten. (Nee, het zijn niet alle leuke jongens die je hebt ontmoet in die superleuke beach-club.) Nadat je 79 kilo boeken hebt gekregen moet je je ook nog melden in het lokaal van je mentor. (Nou ja, bij ons op school gaat dat zo...)  De mentor houdt een praatje van; "Welkom in het nieuwe schooljaar blablablabla." En dan sleep je je gigantische boekentas door de gang op weg naar huis.

Thuis aangekomen plof je neer op de bank en bekijk je moedeloos al je boeken. (De buitenkant, de rest is voor de les.) Je verkast je naar de tafel, legt 100 rollen kaftpapier voor je neer en een schaar, plakband en al je boeken. De eerste twee boeken willen niet meer dicht na het kaften maar daarna gaat alles perfect!

In de avond hang je wat voor de tv, je boeken uitgestald op je kamer. Je pakt je tas in voor de eerste echte lesdag en gaat slapen. Je droomt over de eerste schooldag en je entree als de superster van de school. Maar al die dagen daarna? Dan baal je dat het nog geen vakantie is en tel je af tot de eerst volgende vrije tijd langer dan drie dagen. Of je telt af tot het moment dat je eindelijk examen mag doen. Voor mij wordt dit het laatste jaar op mijn school, maar ik weet zeker dat het een superleuk en gezellig jaar wordt.

Ik hoop dat jullie een leuke eerste schooldag hebben, of misschien ben je alweer een poosje bezig. Heb je nog leuke verhalen over jouw eerste dag? Of misschien wel een mega-grote blunder? Mail het dan naar teenz4you@outlook.com en misschien lees je het wel terug op de site!

Liefs, Me

Ps. Heb je een leuke of speciale hobby en wil je dat meer mensen erover weten? Stuur dan even een mailtje met je naam, leeftijd, e-mail adres en een korte omschrijving van je hobby naar teenz4you@outlook.com en we nemen contact met je op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten