International!

woensdag 25 februari 2015

Hair tutorial: braided bun


Een tijdje geleden postte ik deze foto op onze Instagram @officialteenz4you, met de belofte dat er binnenkort een tutorial op de blog zou komen. Dit is inmiddels 3 maanden geleden en ik schaam me diep voor mijn uitstelgedrag. Hoe gaat dat spreekwoord ook alweer? Beter laat dan nooit! Daarom staat hij nu dan toch eindelijk online! Lees snel verder om erachter te komen hoe je deze braided bun maakt!
De naam zegt het al; de braided bun is eigenlijk een gevlochten knot. Klinkt super simpel en dat is het ook!

Stap 1

Maak een paardenstaart. De hoogte van de paardenstaart wordt de plek waar de knot komt. Wil je de knot dus wat hoger op je hoofd? Maak dan een hogere paardenstaart.






Stap 2

Maak nu een gewone vlecht in je paardenstaart. Dit doe je door je haar in drie delen te verdelen. Vervolgens die je de linkerstreng over de middelste streng. Hierna doe je de rechterstreng over de streng die nu in het midden zit. Blijf hiermee doorgaan tot je niet meer verder kunt vlechten. Maak de vlecht aan de onderkant vast met een elastiekje. Als het goed is, ziet je haar er nu uit zoals op het plaatje hiernaast. 





Stap 3

Dit is alweer de laatste stap. Je draait de vlecht nu rond zoals je ook zou doen bij het maken van een gewone knot. Hier doe je vervolgens weer een elastiekje omheen om het geheel vast te zetten. Je kan eventuele losse plukjes nu vastzetten met schuifspeldjes.

Tadaaaa! Als je alles goed hebt gedaan is dit het eindresultaat!


Heb je suggesties voor meer hair tutorials? Laat het dan weten in de reacties!

♥ Teenz4you (Naomi)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten