International!

donderdag 27 juni 2013

Column; Inspiration-moment

Tijdens een barbeque gisteravond kreeg ik ineens een ingeving. Ik wist opeens waar de column deze week over moet gaan. Merkwaardige gewoontes! Iedereen heeft zo zijn eigen dingetjes zoals eerst je linker, en dan je rechter-sok aandoen. Of 10 keer checken of je wekker wel is gezet. Dit zijn persoonlijke eigenaardigheden, maar Nederland als land heeft ook een aantal vrij merkwaardige gewoontes.

Zo wordt standaard ieder culinair gerecht geprakt tot een handzaam formaat dat je door een rietje kan drinken. Echt elke aardappel wordt met een vork gepureerd en tot moes gehakt! Wat buitenlanders vaak opvalt in Nederland, is dat we zoveel fietsen. Zelfs de Nederlandse ministers racen op hun fietsen door Den Haag als ze eventjes naar een ministerie moeten.

Ook vinden onze landgenoten het een leuke bezigheid om te mopperen over het weer. Opmerkingen als: 'Het regent hier ook al-tijd.' als het regent en: 'Gadverredarre wat is het waaaaarm.' als het kwik stijgt tot boven de 20 graden zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving. Niet alleen de huisgenoten worden doodgegooid met de opmerkingen over klimataire veranderingen (als klimataire geen woord is; klaag me niet aan a.u.b.) ook op verjaardagen is het weer het onderwerp van gesprek.

Deze column ging over de vreemde eigenschappen van de Nederlander. Natuurlijk zijn er ook goede, maar die zijn niet merkwaardig genoeg om in een column te schrijven.

<3 Margot (Teenz4You)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten