International!

maandag 23 september 2013

30 Euro Live: "Er is een plek waar we nooit meer willen optreden"

Iets heel anders deze keer. Geen bekende solo-zanger als Ralf of Jeronimo. En ook geen boyband als B-Brave. Ik heb voor jullie 30 Euro Live geïnterviewd, een coverband uit het oosten van Nederland. Als je nu denkt: Is dat leuk?! Ja, dat is het. Deze band speelt voor overvolle feesttenten door het hele land en hun show's zijn super-energiek, de toetsenist heeft zes keyboards en ze hebben ooit bijna een zaaltje uitgemoord met een bekken. Over dat laatste lees je meer verderop in dit interview.

Wat voor muziek vond je vroeger zelf leuk om te spelen?
Peter: Pop/Rock , muziek van Anouk maar ook Torn van Natalie Imbruglia. Eigenlijk is mijn smaak heel breed. Het was vooral pop, maar het ging alle kanten op.

Waarom spelen jullie bijna nooit eigen liedjes op het podium?
David: We zijn nog niet zolang bezig met eigen liedjes schrijven, het is vooral nog zoeken naar je eigen sound. De eigen nummers die we nu hebben passen niet  bij ons repertoire , dus vandaar dat we ze nog niet live spelen.

Wat is het allerleukste liedje om live te spelen?
In koor: De Manuela Medley! Peter: Dat liedje spelen we ergens aan het eind van een show en het komt voor het publiek meestal als een verassing. Kortom; het moment waarop we het spelen is perfect.

Wat zou je niet doen voor een miljoen?
David: Doen wat iemand ons opdraagt. We nemen natuurlijk wel tips aan, maar we gaan geen op maat gemaakte shows doen omdat iemand ons er veel geld voor geeft.

Als je op een eiland zou zitten met celebrity's maar zonder eten, wie zou je als eerste opeten en waarom?
Peter: Die van de Gouden Kooi! (-Terror Jaap. Red.) Daar zit veel vlees aan. Of nee! Rutte en Samson.

Dus eigenlijk de politiek op een spiesje.
JA! De politiek is ruk! (Twents voor: Pieeeeeeeeeeep)  

Hebben jullie speciale rituelen voordat jullie gaan optreden?
Nee, niet echt. *Peter staat op en begint een of ander heupdansje te doen.* Misschien dat, want het past bij onze outfits. (Voetbalpakjes -Red)

Wat willen jullie over tien jaar als band hebben bereikt?
Zo veel mogelijk! David: Ik wil het gevoel hebben dat we nog steeds stijgen. En we willen dat wat we nu hebben overtreffen.

Waar komt jullie naam vandaan?
Dat is niet zo moeilijk, vrienden zeiden dat we iets met de euro moesten doen. En we zijn met z'n drieën, plus een 0 is 30 euro. En het management vond dat we er live achter moesten zetten omdat alles wat we doen live is.

Wat is de grootste blunder die je ooit hebt gemaakt op het podium?
Peter: Ik ben wel eens hard onderuitgegaan. Michiel: In Oostenrijk had ik spontaan bedacht te gaan frisbeen met een bekken. Alleen die bekken vliegt net over het publiek heen op de bar, waar allemaal glaswerk op stond. Dat was dus allemaal kapot.

Wat is je best bewaarde geheim? 
Binnen de band blijven geheimen geheim. (Aha, ik ga hier dus geen geheim te horen krijgen. :( -Red)

Hoe schrijf je een liedje?
Peter: DAVID!
David: Ik begin altijd met een akkoordenschema en een leuke melodie. Ik haal de inspiratie voor liedjes vaak uit andere liedjes. Als laatste maak ik de tekst.

Heb je onlangs iets gedaan waar je nu spijt van hebt?
Ja, we hebben een show gespeeld ergens in Gelderland. Het probleem is dat de organisatie niet wil betalen. De band is ons werk, dus als de organisatie niet betaalt is de lol er al snel vanaf. Hier in Sellingen was de band met de organisatie trouwens meteen al super!

Op youtube zijn veel live-filmpjes van 30 Euro Live te vinden, maar ook een paar eigen nummers zoals deze:


<3 Teenz4You






Geen opmerkingen:

Een reactie posten