International!

zaterdag 27 december 2014

Ready for the cold snowy days


Heb je het met dit regenachtige weer al koud?  Bereid je dan maar goed voor, want er wordt sneeuw verwacht! Hoe overleef je die koude winter dagen..? Ben je van plan om lekker buiten in de sneeuw te zijn of wil je toch liever binnen blijven met een kop warme chocolademelk? Als je binnen blijft, wat kun je dan zoal gaan doen? En hoe kun jij je het warmst (en fashionable) kleden.. als je toch naar buiten gaat?
 
Vind je het veel te koud om naar buiten te gaan? Blijf dan lekker binnen! Je kan je dan heel goed vermaken met dit Adults colouring book. Nu nog wat potloden en stiften en je kan beginnen met kleuren.

Vind je het veel te koud om naar buiten te gaan? Blijf dan lekker binnen! Je kan je dan heel goed vermaken met dit Adults colouring book. Nu nog wat potloden en stiften en je kan beginnen met kleuren
 

Kerst is voorbij dus moeten we ons gaan voorbereiden voor oud en nieuw. De tijd van spekdikken, kniepertjes en oliebollen. Koop je die altijd bij de bakker…? Probeer ze dit jaar dan eens zelf te bakken! Super leuk en vrij gemakkelijk om te maken. Op internet zijn talloze recepten te vinden voor de knapperigste kniepertjes, traditionele spekdikken en voor de heerlijkste oliebollen. Geen zin om het internet af te struinen? Dan heb ik hier voor jou een heerlijk recept voor kniepertjes.


Dit is wat je allemaal nodig hebt:

Porties: 15 

·         500 gr bloem

·         250 gr witte basterdsuiker

·         250 gr gewone kristalsuiker

·         200 gr boter (margarine)

·         3 eieren

·         1 zakje vanillesuiker

·         4-5 eetlepels lauw water


·         wafelijzer



Zo maak je ze:

1.      Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen.
2.      Meng de bloem met de suiker en schenk de boter hierbij. Meng dit zodat er een kruimelig deeg ontstaat.
3.      Meng dan 1 voor 1 de eieren erdoor.
4.      Voeg enkele eetlepels lauw water toe om een deeg te maken waar je nog balletjes van kunt rollen. Laat het deeg nu een nacht in de koelkast staan.
5.      Rol balletjes van het deeg ter grootte van ongeveer 2-3 cm doorsnee (een dessertlepel vol)
6.      Leg een balletje in het midden van het voorverwarmde (en iets ingevette) wafelijzer, knijp het ijzer dicht en bak de kniepertjes 1 voor 1 in ongeveer een minuut lichtbruin.
7.      Haal de wafeltjes uit het ijzer en leg ze op een plank om een paar minuten af te koelen tot ze hard zijn. Kniepertjes kun je goed bewaren in een luchtdichte trommel (pas daarin doen als ze helemaal zijn afgekoeld).

 
Mmm… heerlijk! Versgebakken zijn de kniepertjes het lekkerst. Succes met bakken!

Ben je niet zo van het binnen zitten terwijl er buiten een pak sneeuw ligt? Ga dan lekker naar buiten, niemand houd je tegen! Kleed je wel warm aan. Doe bijvoorbeeld zo’n lekkere warme trui aan (onder je jas.. je moet niet bevriezen ;) ) en een mooie muts over je oren heen. (Ik heb allerlei toffe kleding voor je in deze post gezet! Zo hoef je niet langer te zoeken. ;) )

 
Loading Senanga Shoplet…

Veel plezier in de sneeuw!



~ Teenz4you~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten